#17 K. Berchem Sport – VW Hamme 0-2

Match 17: K. Berchem Sport – Vigor Wuitens Hamme 0-2
Voetbalman zet dankzij Berchem Sport 15€ opzij voor het Kinderkankerfonds vzw.

Vroege shift, warmste dag van ’t jaar en nadien de Berchemtribune op! Op de weg van ’t stadion staan al langer de elektriciteitskasten versierd met geelzwarte Berchemfoto’s. Bangelijk om zien en ook in Lier hebben ze tegenwoordig foto’s van Voorhoof en van de titelmatch van 1997 op de elektriciteitskasten rondom ’t Lisp.

Aan de fanshop even zoeken naar m’n uitnodiging, en dan snel een frisse pint en de sfeer opsnuiven. Het Ludo Coeckstadion is samen met den Bosuil en de oude tribune van KSC Maccabi pure voetbalporno. De tribune, de accenten overal, de staanplaatsen, … elk jaar zakken honderden groundhoppers af naar deze geelzwarte parel in de Koekenstad. Terecht.

’t Clublied werd gespeeld, en wat op het veld volgde was een typische studieronde. De thuisploeg kreeg de eerste kansen, waaronder een streep buitenkant paal, maar zoals wel meer waren het de bezoekers die de score openden. Net voor rust leek geelzwart de gelijkmaker te scoren, maar de bal wilde er niet in. Irritaties, frustraties op en naast het veld, het spel dat veel stil lag, de ballenjongens die naar hun oren kregen omdat de bal te traag terug in ’t spel gebracht werd, …

De enthousiaste thuisaanhang zette een toplied in, waarin ze zich de Beatleshit ‘Yellow Submarine’ eigen maakten. “Super Baarchoem wlll never die!”

Tijdens de pauze kwam ik m’n topcollega en Berchemfan Katleen tegen, die mét dochter én moeder kwam genieten van de familiale sfeer en ’t loden zonnetje. Fijne babbel, en ze wees me op een nieuw fotoboek van ’t stadion dat te koop was. Ga ik snel eens achter.

In de tweede helft werd de 0-2 gescoord na een hoekschop. Balen. De supporters vonden dat de spelers harder mochten vechten en hieven het weinig verhullende “Wij willen bloed aan de palen” aan. Het bracht echter weinig soelaas. Ik had ondertussen de hoofdtribune ingewisseld voor een zalig plaatsje achter doel. Mooi zicht op het zalig authentieke stadion.

De keeper van Hamme plukte de bal uit de lucht, stapte even verder en liet zich dan met de bal op de borst op de grond vallen om tijd te winnen. De thuisfans trakteerden hem op een ludieke: “Courtois van den Aldi, ’t is ne Courtois van den Aaaaldi!” Hij beantwoordde het met gelach en een dikke duim. ’t Waren deze momenten waar we ons dienden aan op te trekken.

0-2 en het degradatiespook dwaalt enkel nog manifester rond op ’t Rooi, waar ooit spelers als Rik Coppens, Eric Van Meir, Stakke Van den Buijs, Dick Advocaat (!) en uiteraard de betreurde internationale topper Ludo Coeck.

Komaan Baarchoem!

Bedankt K. Berchem Sport

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s