#18 FC Dordrecht – SC Cambuur

Match 18: FC Dordrecht – SC Cambuur 0-3
Voetbalman zet dankzij FC Dordrecht 13€ opzij voor het Kinderkankerfonds vzw.

Voor het tweede jaar op rij bezocht ik de wedstrijd tussen de Dordtse Schapenkoppen en de Cambuurse Geelblauwen, telkens op uitnodiging van de immer sympathieke Pieterjan Geneugelijk.

Vorig jaar inclusief rondleiding in de prachtige stad Dordrecht, met een streekbiertje, een zomerzonnetje en geweldig gezelschap uit de Friese hoofdstad Leeuwarden.

Dit jaar werd de compagnie helemaal uitgebreid en kreeg stadsgids Pieterjan voetbalfans van Ipswich Town, Zwarte Leeuw, SC Cambuur én Anderlecht over de vloer. De vrolijke bende had al goed ingedronken in de binnenstad en zetten hun kroegentocht verder in stadion de Krommedijk, wat Pieterjan in zijn magnifieke boek De republiek wordt uitgeroepen omschreef als een openluchtkroeg waar ook gevoetbald wordt.

Ik zag als enige van de hele rits mensen de drie doelpunten. Dat was dan ook het enige, want verder werd er vooral geouwehoerd over voetbalromantiek, feestjes, ’t leven, … Inclusief liters bier. Daags nadien werd duidelijk in de WhatsApp-berichten dat er vele katers terug naar de respectievelijke provincies waren meegereisd.

Pieterjan, de man achter De publiekswissel, regelde voor mij nog een ontmoeting met speler Tom Rosenthal. Binnenkort mag ik van de middenvelder van FC Dordrecht een gesigneerd ontvangen dat we zullen veilen in ons tweede project Truitjes veilen voor Adea. Lekker lange babbel gedaan met deze topvent, hopelijk volgend seizoen een mooie nieuwe club voor hem. Hij verdient het in ieder geval.

FC Dordrecht, een geweldig gewone club in een lekker aftandse Krommedijk. Een openluchtkroeg waar voetbal net geen bijzaak is, maar waar de fans en de pintjes de plak zwaaien. Gelegen in een schitterende stad is het een ‘must visit’ voor de voetbalfan.

Bedankt Pieterjan! Bedankt De publiekswissel! Bedankt FC Dordrecht! Bedankt Tom Rosenthal!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s