#16 KSK Retie – Lentezon Beerse 3-1

Match 16: K Retie S.K – Lentezon 3-1
Voetbalman zet dankzij KSK Retie 7€ opzij voor het Kinderkankerfonds vzw.

In België worden er niet veel wedstrijden gepland op zaterdagnamiddag, dus deze kwam wel mooi aan. Direct na ’t werk richting ‘t Vossekot, een warm lentezonnetje en in de auto meebrullen met Blur en Oasis.

Retie-voorzitter Vic Smets had me ondanks een hele late aanvraag langs mijn kant, met veel plezier gratis toegang verschaft voor de halve finale-wedstrijd in de fameuze Beker van Antwerpen. Bedankt!

Retie en tegenstander Lentezon staan allebei in de top 5 geparkeerd, de thuisploeg in 2e provinciale en Lentezon een reeks lager. Thuisploeg favoriet en ze drukten meteen met drie corners in de eerste tien minuten. Terwijl er wachtrijen waren om het Vossekot te betreden, kreeg Lentezon echter de beste kans, maar hun spits miste alleen voor doel.

Ik genoot van de graffiti/schilderwerken in de overdekte tribune, ’t zijn pareltjes die een bezoek aan Retie meer dan waard maken. Ook in de kantine, veel aandacht voor de traditie van de club met artikels en foto’s uit het verleden. Extra aandacht voor een artikel over het vorige stadion van Retie, de Asberg. Het kantineleven in Retie was top!

In de 21e minuut brak de thuisploeg de ban en de 1-0 was een feit. In de minuten nadien scoort de uitploeg, die veel directer speelde dan de thuisploeg, ei zo na twee keer. Uitstel van executie, in minuut 39 na een foute inspeelpass van een Retiespeler wordt het alsnog 1-1.

Coach van KSK Retie is de befaamde Goots Patrick. Patje Boem Boem, zoals we hem kennen van vroeger. Na rust maken zijn troepen het af, en met een 3-1 uitslag gaan de boeken toe en vieren de Retienaren hun finaleplaats, waar ze het zullen opnemen tegen traditieclub K. Lyra T.S.V..

Bedankt meneer de voorzitter, K. Retie S.K. en ’t leuke Vossekot! 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s