#15 SK Grembergen – SV Zaffelare 4-1

Match 15: SK Grembergen – Sv Zaffelare 4-1
Voetbalman zet dankzij SK Grembergen en haar toptalent Brent Claessens70€ opzij voor het Kinderkankerfonds vzw.

Zondag was het een f*cking lekkere voetbaldag!

Hoofdrollen voor KV Mechelen, KAS Eupen, Standard, Antwerp, … maar vooral dé kraker in de Oost-Vlaamse tweede provinciale C tussen SK Grembergen en SV Zaffelare! Ik ging, zoals het hoort, naar de wedstrijd in de Grembergse Kleemputstraat.

Topcollega Glenn bezorgde me een ticket voor de wedstrijd en na een pintje in de kantine begaven we ons rustig naar de rest van de familie die in de lentezon naast de lijn stond.

Met een ferme watertoren én de Sint-Margarethakerk op de achtergrond hadden we toch iets om te bewonderen, want op het groene veld was het niet veel soeps. De Chirojeugd had drie zetels uitgestald op het dak van hun lokaal en zag net als ons een onmachtig spelletje voetbal, tót de lokale hoekschopnemer met een welgemikte trap én de bal én de cornervlag de lucht inschopte. Hilariteit voor de onhandig genomen hoekschop, al werd in de actie daaropvolgend wél de 1-0 binnen getrapt na een knappe voorzet. Het werd al snel 2-0 en wanneer een grote hoop fans naar binnen ging enkele minuten voor de rust met de gevleugeld woorden ‘er wordt toch niet meer gescoord’, viel uiteraard nog de 3-0 in de 45e minuut.

Tijdens de rust had clubmedewerker Maurits mij en Glenn uitgenodigd in de VIP. Er werd ons een borrel aangeboden, een pintje, koffie en een lekker stuk Limburgse vlaai. Daarnaast had het bestuur van Grembergen nog 45€ bij elkaar gelegd om via Voetbalman het Kinderkankerfonds te steunen. Toppers!

In de tweede helft gingen de blikken langs de lijn op en neer van het voetbalveld naar de tussenstanden in 1A op hun smartphone.

“Mechelen 2-0 en Eupen nog geen goalen!”

Er volgde een domme rode kaart voor de diepe spits van Grembergen, waarna ‘ons’ toptalent Brent Claessens zijn opwachting mocht maken. Diep in de spits met een mannetje minder, toonde hij zich snedig, snel, doelgericht en een serieuze
uitdaging voor de minder beweeglijke ‘Zaffelaarse’ verdedigers.

“Eupen 3-0! Olala Mecheleuh!”

Na drie minuten werd de 20-jarige kerel bijna uitgekleed, waarna een gele kaart volgde, iets later werd hij wederom vrij wanhopig van de sokken gelopen. Brent op ’t veld en er gebéurde iets in de traag kabbelende match. Zaffelare scoorde tegen op penalty, maar uitgerekend Brent Claessens scoorde na een ren op de rechterflank met een mooi schot de 4-1.

“Eupen 4-0, 4-0!”

Het WhatsApp-groepje van mijn Lierse kameraden ontplofte met berichten waarin leedvermaak de rode draad was. Ze waren het hoongelach van de Mechelse buren bij hun degradatie indertijd allerminst vergeten: “Ik trakteer zoals beloofd met champagne!”

De 4-1 overwinning van Grembergen werd samen met het ‘succesvol’ naar beneden laten zakken van de zetels door de Chirojeugd gevierd in de kantine. De Claessens Family trakteerde nog op pintjes, topper Brent Claessens schonk 20€ extra voor het Kinderkankerfonds en Glenn verlekkerde zich op de ‘paardenworsten’ die z’n joviale ma op tafel ging toveren. Zonder bruin bier evenwel, dat vond hij dan weer minder.

Topdag in de Kleemputstraat!

Bedankt SK Grembergen, bedankt Brent, bedankt Glenn

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s