#13 Racing Genk – Zulte Waregem 3-1

Match 13: KRC Genk – Zulte-Waregem 3-1
Voetbalman zet dankzij Wendy Albo Bollen 21€ opzij voor het Kinderkankerfonds vzw.

Match 13, 13 dagen geleden! Het geweldige ongeluksgetal leverde me gelukkig geen triskaidekafobie op, integendeel werd ik op het einde van de dag omarmd als de ‘Geluksman’!

Topcollega Alan en z’n topvrouw Wendy nodigden me uit in de Luminus Arena. “Verwacht niet te veel van het voetbal”, zei Alan nog. Dat kon ik als Anderlechtfan natuurlijk lekker weglachen. Misschien dat er ergens in de krochten van het Georgische zesde niveau een ploeg nog belabberder voetbal speelt dan de club van mijn hart, maar aangezien Olivier Deschacht nog geen nieuwe ploeg heeft gevonden lijkt me dat allerminst een zekerheid.

Een uurtje ‘bollen’ richting Limburg, een ideale parkeerplaats en een warme verwelkoming door Alan, Wendy en het Genks indiaantje Lita verder stond ik een goeie pint weg te kappen. Traktatie, uiteraard. Als ik m’n portefeuille zou bovenhalen kreeg ik waarschijnlijk een mijnschop tegen m’n ingepakte oren.

Alan & Wendy verwenden me op de bar koude vrijdagavond met een fleece dekentje op m’n zitje, ideaal want deze jongen is géén wintermens en van het voetbal werden we allerminst warm. Een spartelend Genk kwam met een gelukje op voorsprong en kreeg een kwartiertje later voor onze ogen een penalty tegen. Tegenwoordig moet je 16.000 kilometer verder gaan om een keeper te vinden die zo’n lompe fout maakt. Soit, 1-1 en we gaan rusten.

Na de koffie speelt Genk als bevrijd en legt het bijwijlen heel mooi voetbal op de mat. Er volgt een 2-1 voorsprong, waarna de partij weer inzakt. De deugddoende bevrijdende treffer valt pas in de 91e minuut. Een kreet van opluchting in het Genkse stadion na de retegeile treffer van Pozuelo! Door dochtertje Lita wordt Voetbalman omgedoopt in Geluksman. En, of ik graag mee naar de bekerfinale wil gaan, voor dat tikkeltje extra … geluk 😉

Bedankt Wendy Albo Bollen, wat een enorme toppers! 👏 ❤️

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s