#12 OH Leuven – Lierse SK 2-1

Match 12: OH Leuven – K. Lierse S.K. 2-1
Voetbalman zet dankzij OH Leuven 15€ opzij voor het Kinderkankerfonds vzw.

Leuven! Zoals zovelen als jonge snaak enkele legendarische avondjes, nachtjes meegemaakt in de olijke studentenstad. Nu heet dat nostalgie.

Gisteren geen zuipfestijn of zwijnerij in de stad van Tobback, maar files, voetbal, Irakese thee en leuke gesprekken.

Op tijd vertrokken maar los in een retetrage file gereden op, ik denk, de Brusselse ring. Daar presteerde ik het om de verkeerde afslag te nemen waardoor de start van de wedstrijd in ’t gedrang kwam. Soit, ik kén deze situaties, dus snel keren bij de volgende afrit en kijk, geen file richting Leuven langs deze kant. Maar door werken aan de afrit was ik wat verward, en ja hoor. Voor de tweede keer miste ik de afrit. Simpel duif zeggen ze dan, ik kan het niet ontkennen.

De Leuvenaars, ook wel Koeienschieters genaamd, presteerden het om na 9 minuten de bal tegen de netten te rammen. Die heb ik gemist. Ik nam plaats op de tribune waar de sfeergroep van OHL zit, en die hadden er zin in. Leuven drukte Lierse helemaal weg, een ontkende Nikola Storm was een ware gesel voor geelzwart, dat zelf niks klaarspeelde. Met 2-0 de rust in, en ik ging de kerstmarkt bezoeken die rond het stadion opgesteld stond.

De laatste kraam trok m’n aandacht, ik bestelde een tas Irakese thee (mét kaneel). Niet direct mijn smaak, maar met nog een terugrit van een uur waren pintjes natuurlijk geen optie. Het kraampje werd bevolkt door goedlachse Irakese vluchtelingen, die in ’t Leuvense een voetbalploeg hebben opgericht: Habibi Leuven. Ik raakte een tijdje aan de praat met Frieda, een warme vrouw die zich ontfermt over het lot van de vluchtelingen en haar tijd en zaligheid steekt in het integratieproces van de enthousiaste en vriendelijke gasten. Veel respect voor deze dame, en wie weet ga ik binnenkort wel eens supporteren voor de Habibi’s!

De tweede helft was bagger. OHL liet het verschillende keren na om Lierse helemaal knock-out te slaan, Lierse raakte geen knikker. Uit het niets scoorden de Schapenkoppen nog de aansluitingstreffer, maar het was een maat voor niets. Beide ploegen zullen hun tenen nog mogen uitkuisen om de tweede periodetitel binnen te halen.

Jammer dat de staantribune weg is trouwens!

Soit, bedankt OH Leuven!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s