#11 Fortuna Düsseldorf – Dynamo Dresden 1-3

Match 11: Fortuna Düsseldorf – SG Dynamo Dresden 1-3
Voetbalman zet dankzij Fortuna Düsseldorf €27 opzij voor het Kinderkankerfonds vzw.

Vorige week maandag ging de tocht via Nederland richting Düsseldorf, voor een bezoek aan de plaatselijke voetbaltrots.

Met de vroege shift achter de rug en daags nadien terug om 5u00 de wekker, zocht ik tijdens m’n shift al naar uitvluchten. M’n directe collega mocht het al schoorvoetend enkele keren horen. “Toch serieus aan ’t regenen eh, da’s eigenlijk niet verantwoord om zo straks op en neer naar Duitsland te rijden.” Maar, collega Ben is er zo eentje die met de leuze ‘never give up’ door het leven gaat en mij met reden een ‘platte jat’ vond. Goed, dus door de man z’n motivatietechnieken reed ik uiteindelijk toch met veel goesting naar de stad ten zuiden van het Ruhrgebied.

In het seizoen 2012-2013 voor de laatste maal in de Bundesliga, maakt de slapende reus dezer dagen de fans weer even gek met goede prestaties. Onze landgenoot Benito Raman is er een waardevolle kracht en ik keek er dan ook naar uit om hem te zien spelen in de, mja, ESPRIT arena.

Dynamo Dresden is berucht omwille van haar contingent aan zware fans. Altijd in voor speciale acties, gevreesd in de rest van Duitsland. Ze waren met een serieus aantal aanwezig, op een maandagavond en met een minstens 7 uur durende busrit. Twee dagen verlof, verschwunden!

De voormalige Oost-Duitsers gaven hun fans er een knalprestatie voor terug. Na 10 minuten stond het maar liefst 0-3, met twee bangelijke goals. Ex-Gentenaar Raman milderde, ook nog voor rust, tot 1-3. We hadden na 31 minuten alle doelpunten gezien en keken verder de ogen uit naar de Dresden ultra’s. Impressionante support!

Ondanks de kansloze nederlaag en de 0-3 achterstand na 11 minuten gingen de Fortuna fans toch lekker tekeer, heel verrassend positieve vibe in het stadion.

De terugrit was levensgevaarlijk Ben! Weinig verlichte snelwegen, snoeiharde regenpartijen en enorme plassen water op de baan. Maar goed, autorijden, no problemo!

Danke Fortuna Düsseldorf!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s