#10 FC Eulegoem – De Pelikaan 3-1

Match 10: FC Eulegoem – De Pelikaan 3-1
Voetbalman zet dankzij het evenement FC Eulegoem – De Pelikaan. Ten voordele van het kinderkankerfonds €305 opzij voor het Kinderkankerfonds vzw.

“Hoe een kleine club, groot kan zijn.”

Medeoprichter van FC Eulegoem Bart Van de Peer nodigde me uit bij zijn club, die uitkomt in de derde klasse van het KAVVV (Koninklijke Algemene Vereniging Van Vriendenclubs). Cafévoetbal, zoals wel eens gekscherend wordt gezegd.

Het Voetbalman-verhaal vond Bart zelfs zo leuk, dat hij samen met zijn makkers iets extra wou doen. Ik liet me graag verrassen …

Zaterdag reed ik rechtstreeks na het werk richting de terreinen van K Massenhoven VC, waar FC Eulegoem zijn thuiswedstrijden afhaspelt. Ik nam direct plaats naast de zijlijn en merkte onmiddellijk een relaxte, positieve sfeer bij de aanwezigen. De vele kleurrijke bladeren op het veld, het herfstzonnetje en de leuke accommodatie zorgden voor een mooie setting.

De Champions League hymne schalde over het terrein, een minuut stilte werd in acht genomen en achter doel was een casual sfeertje aanwezig door de aanwezigheid van een Stone Island-vlag, een zwartwitte vlag van FootballCulture én een vlag met het clublogo op. Zo’n dingen vind ik best wel lekker. Twee spelers van de thuisploeg gingen rond met een doos voorzien van een grote FootballCulture sticker en voor de eerste keer in het bijna 10 jarige bestaan van de club werd er inkom gevraagd, 5€ voor de helden in zwart en wit te mogen aanschouwen én het goede doel te steunen.

Ik werd al snel aangesproken: “Gij zijt de Voetbalman eh.” Hehe, meestal ben ik lekker anoniem, maar daar was vandaag geen sprake van. Danny, wiens zonen voor de club spelen, is een fervent Beerschotfan, verzamelaar van voetbalspeldjes en supporterde hevig voor de mannen in wit en zwart. Goeie gast met leuke verhalen over Beerschot, Hull City en FC Eulegoem.

Sportief was het lastig. Moeilijk bespeelbaar veld en vechten voor kansen. De rust werkte inspirerend voor De Pelikaan. Met een geweldig afstandsschot in de linkerbovenhoek nam het de leiding, en met een ouderwetse libero enkele meters achter de verdediging hield het de wedstrijd daarna knap gesloten.

Toen ‘den Dougie’ na een luchtduel naar z’n rug greep en een tijdje bleef liggen, hoorde ik een jonge fan met de pint in de hand al lachen: “Alé, da’s weer drie weken thuis ..” Tweede jonge gast: “En hij zit al thuis!” Waarop nummer drie zei: “Legt da uit aan de ziekenkas!” Iedereen krom van ’t lachen, voor mij was de dag hier al geslaagd.

De wedstrijd kabbelde voort zonder écht grote kansen, en iedereen leek zich al te verzoenen met een nederlaag. Tot FC Eulegoem zijn duivels ontbond. Een kwartier voor tijd werd de 1-1 tegen de netten getrapt en een paar minuten later wordt een schitterende voorzet in de volley binnen getrapt. Als de bal dan nog eens blijft stilliggen in de plas water voor doel, wordt de 3-1 voorsprong op het scorebord getrapt. Feest bij FC Eulegoem, ik vond het bangelijk!

Ik werd al grappend uitgenodigd in de douche, maar dat feestje liet ik wijselijk aan mij voorbij gaan. In de kantine werd veel gesproken. Over mijn project, over de ‘Truitjes voor Adea’ (Help Adea conquer DIPG) maar ook over het leed van andere aanwezigen en verschillende levensverhalen. Een 31-jarige nicht van een lieve dame aanwezig die een zware strijd levert tegen kanker, één van de medeoprichters van FC Eulegoem die overleed, .. Naast het verdriet merkte ik heel veel vriendschap, liefde en respect in de kantine.

Bart kwam met een ge-wel-di-ge verrassing. Voetbalman kreeg de volledige recette van de wedstrijd plus extra donaties, goed voor maar liefst 305€. Waanzinnig gebaar! Daarnaast verzamelde FC Eulegoem samen met De Pelikaan nog 100€ extra dat zij in het kader van De Warmste Week aan het Kinderkankerfonds vzw schonken.

Enkele pintjes later kreeg ik ook nog eens een origineel FC Eulegoemshirt cadeau van Bart mét Voetbalman op, plus een sjaal van de club. Ja, dan ga je naar huis met een belachelijk grote glimlach op het gezicht en een vat positieve energie voor een week. Bij Bart merkte ik hetzelfde op, en dat is waar Voetbalman om draait. Mensen helpen is fijn, en het draagt bij tot je eigen geluk.

De bende van Bart, FC Eulegoem genaamd, I salute you. Een enorm grote ‘dankuwel’, en zoals we zeiden: ‘Afspraak bij de titel- of promotiematch!’

‘Not all superheroes wear capes, some wear football shirts”

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s