#8 SV Zaffelare – SK Grembergen 0-4

Match 8: Sv Zaffelare – SK Grembergen 0-4
Voetbalman zet dankzij SV Zaffelare 10€ opzij voor het Kinderkankerfonds vzw.

Superfan Belleken stuurde me eind oktober een bericht: ‘Hoi Jan, SV Zaffelare nodigt je uit om een match bij te wonen en zal nog 5euro bovenop geven.’ Zie, dáár krijg ik het nu warm van. Dat ik nog nooit van SV Zaffelare had gehoord, dat er om en bij de 80 kilometer enkele rit moest gereden worden om de deelgemeente van Lochristi te bereiken en dat de zwartwitten met slechts 1 punt de huidige hekkensluiter zijn in een derde provinciale reeks in Oost-Vlaanderen maakte me geen bál uit. Als Belleken zegt dat het de moeite is, dan zetten we met de glimlach én een dosis Britpop de auto in gang.

SV Zaffelare mag dan afgetekend laatste staan, als het gaat over relativeren, voetbalplezier en pintjes drinken (uit het fleske!) dan zou de rangschikking er zomaar helemaal anders uit kunnen zien.

Ik werd perfect ontvangen door Belleken en haar man Peter, een voormalig doelman die zich een echte clubman mag noemen. Van z’n 8 jaar op de Zaffelaarse velden, om het te schoppen tot vaste eerste doelman voor vele seizoenen en om er nadien nog een functie van keepertrainer aan te breien. Meer dan 20 jaar dienst bij de club, en nu als supporter langs de lijn te vinden.

Het eerste doelpunt misten we. Ik denk dat het bij Belleken wel meer gebeurt, want ondanks dat de scheidsrechter z’n fluitje al in z’n mond had om de match te starten, doken we toch eerst de kantine in. Ik sprak kort de voorzitter die me veel succes toewenste met m’n project. Later langs de lijn zagen we een verdienstelijke thuisploeg die bij momenten wel goed voetbal op de mat trachtte te brengen, maar toch steeds dat kleine stapje tekort kwamen.

Topcollega nummer 2 Glenn vervoegde ons en kwam z’n broer Brent een hart onder de riem steken. De jonge rechterflankspeler van Grembergen zit voorlopig nog veelal op de bank, maar bij zijn invalbeurt in de tweede helft toverde hij toch enkele mooie acties uit z’n sloffen. Een ‘Zidanneke’, snelheid en acties voorin zorgden voor een nieuw elan in de match. Brentje, gewoon zo verder doen, dan kan de coach binnenkort niet meer om jou heen man!

De wedstrijd eindigde op 0-4. De vriendinnen van Belleken, die zich weinig zorgen maakten wat betreft de verliesmatch, zorgden nog voor de quote van de dag. Om Glenn te jennen zei er eentje: “Toch een slechte ploeg die van Grembergen eh, 0-4 maar. Een goeie ploeg zou hier met 0-6 komen winnen.”

Na de wedstrijd werd het kantineleven terug opgenomen en spraken Belleken, Peter en ik nog lange tijd over het falende beleid van Justitie, over m’n voetbalproject én over een geweldig voetbalfeest dat Peter meemaakte met de Schotse clans die op bezoek kwamen in Nederland. Voetbalpret zoals het hoort, in de kantine aan de toog.

“Ik wou dat ik in m’n achtertuin zo’n Zaffelare had!”

Bedankt SV Zaffelare! Bedankt Belleken & Peter!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s