#7 Mil’s Angels Machelen – FC Briel Dames 4-3

Match 7: Mil’s Angels Machelen – FC Briel Dames 4-3
Voetbalman zet dankzij Mil’s Angel ‘ Gina‘ Machelen en haar fanclub 30€ opzij voor het Kinderkankerfonds vzw.

De aanzet om deze wedstrijd te bezoeken kwam van notoir voetbalhater Bram. Het spelletje met de bal vindt hij vooral aanstellerij waar echte venten nooit aan zouden meedoen. Dat hij zelf de hele dag met een ‘vapestok’ tussen de lippen loopt, daar zwijgen we wijselijk over.

Bram wou een ticket sponsoren voor Voetbalman, maar ik dacht kom, ik pak ‘m méé naar de voetbal! ’t Damesvoetbal, waar onze topcollega Gina wekelijks tackles inzet, assists geeft en kilometers maalt op de groene velden. Er was heel snel extra vocale steun gevonden met enthousiaste Tim, onze Merckxiaanse Ben en Flandrienne Belleken!

De GPS gaf 19:40 aan bij vertrek. Een gemiste straat, een afgesloten steenweg, nog een afgesloten weg en heel wat omleidingen zorgden ervoor dat ik na enkele tientallen meters spookrijden toch om … 20:08 en met drie gemiste doelpunten toekwam. In plaats van medelijden van m’n vier compagnons kreeg ik onmiddellijk de opdracht om bier te gaan halen.

Uiteraard zag ik de eerste helft geen enkel doelpunt meer, maar plezier hadden we des te meer. De Mil’s Angels gingen verdiend de rust in met een voorsprong en wij doken de nieuwe kantine in.

Aangezien de dames geen mannen zijn en geen 15 minuten nodig hebben om terug vol adrenaline ’t veld op te sprinten, zagen we drie doelpunten toen we nog in de kantine zaten. We spoedden ons terug naar ’t veld want onze Angels keken tegen een 3-3 gelijke stand aan en daar waren ze niet tevreden mee. Ondanks een kansenregen aan beide doelen en ook een gemiste penalty voor de uitploeg waren het toch Ginaen haar toppers die aan het langste eind trokken. Met een doelpuntenfestival in Machelen kon de scheidsrechter, die verdacht hard leek op de ‘gemediatiseerde’ ‘Reus’ van de Bende … een 4-3 overwinning optekenen voor de enthousiaste Mil’s Angels.

Gina, die twee assists uitdeelde en een vrije trap op de kruising trapte, vervoegde haar fanclub na de wedstrijd en er werd nog veel nagepraat en gelachen. Pintjes, thee zonder thee .., chips die wel en niet gedeeld werd, drie warme choco’s én een mosselfestijn op het damesvoetbal, topavondje!

Omdat er geen inkom werd gevraagd bij de voetballende dames besloten we met Gina’s fanclub om ieder 5€ te sponsoren voor het Kinderkankerfonds vzw, Gina bleef niet achter en gooide haar winstpremie van 5€ mee in de pot. Een hele mooie geste van de topcollega’s waar ik mee op stap mocht, en 30€ voor de zieke kindjes.

Bedankt Mil’s Angels ‘Gina‘ Machelen, BenBramBelleken en Tim!

PS: @Tim: ik kan iedereen taggen! 😉
PS2: ’t Zijn inderdaad héle slechte foto’s, wil je ’t beter zien, dan moet je zelf eens gaan kijken naar deze meiden.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s