#1 ASV Geel – KFC Dessel Sport 2-0

Debuutmatch: ASV Geel – KFC Dessel Sport 2-0
Voetbalman zet dankzij ASV Geel 15€ opzij voor het Kinderkankerfonds vzw.

Vorige week zaterdag schonk de sympathieke club uit de Antwerpse Kempen mij m’n eerste gratis ticket. Een warm contact met Gelenaar Patrick Maes (pers- en communicatieverantwoordelijke van de club) leverde me een ticket op voor de Zuidtribune.

Lekker overdekt, wat handig was met die serieuze regenvlagen die het land teisterden. In de auto tijdens de heenrit kon ik nog lekker verwonderd genieten van de Bosnische rollercoaster die de Belgen aflegden, met een 3-4 eindstand. Zelfs Oasis bleef tegen de tradities in monddood tijdens de rit. Een vooroorlogse score in Grbavica waar ik in het Leunenstadion direct voor zou tekenen!

ASV Geel toonde zich een ‘sympathiek ploegske’, met een wel heel gedreven en gepassioneerde coach Nicky Hayen (voor de quizzers onder ons: inderdaad, diene van Sint Truiden vroeger). Verder nog enkele bekende namen met o.a. Mylan Carrasco (het minder getalenteerde ‘broertje van’), doelman Yves Lenaerts (ex-OHL en Club Brugge) en Kristiaan Haagen (ex-Anderlecht en VVV), maar de meest bekoorlijke speler was voor mij zonder twijfel Ahmet Karadayi. Diep in de spits, rommelen, mooie techniek, intelligente speler, .. die van Dessel zagen sterretjes.

André Hazes jr. gooide de sfeer erin, voormalig cultheld Jef Delen mocht de aftrap geven. Ik mocht twee mooie doelpunten zien, en ondanks de 2-0 eindstand bleef het toch wel spannend tot het einde.

In het stadion met vier los van elkaar staande tribunes sprongen de Geelse Zotten elkaar in de armen bij het eindsignaal. Dessel, vorig seizoen nog tweede achter het ongenaakbare Beerschot-Wilrijk, mocht zonder punten afdruipen!

Bedankt ASV Geel!

(PS: zoek je kwaliteit in de foto’s, dan moet je ze zelf gaan trekken )

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s