#23 Zulte Waregem – Willem II 1-1

Match 23: Zulte Waregem – Willem II 1-1
Voetbalman zet dankzij SV Zulte Waregem – ESSEVEE 10€ opzij voor het goede doel.

Zaterdag, werkendag. Na mijn vroege shift snel doorgereden richting Waregem, en samen met Catatonia, Blur en Oasis tijdig aangekomen. Met een tekort aan slaap en een loden zon op m’n bol, was het toch harken om niet in slaap te vallen ..

Zulte Waregem speelt in het Regenboogstadion. Eind jaren ’50 was het de locatie voor de aankomst van het WK wielrennen. Landgenoot Rik Van Steenbergen kwam als eerste over de meet, won de daarbijhorende regenboogtrui en de naam voor het stadion was geboren.

Bij de ticketcorner was er nog wat vertwijfeling of ik wel een gratis ticket mocht ontvangen, maar nadat ik het mailverkeer toonde tussen mij en de contactpersoon van de club, kon ik toch vertrekken met m’n uitnodiging op zak.

De wedstrijd zelf was natuurlijk een oefenmatch. Redelijk gezapig, de nieuwe spelers werden ingepast, links en rechts nog een tester, … An sich was het voetbal wel oké, maar de drive, de emmer adrenaline en competitiedrang ontbrak uiteraard.

Ik nam plaats in de sfeertribune, ging lekker in het zonnetje zitten en zag een heel knap doelpunt van ex-Genkie Zarandia. Verder was de meest spannende situatie een kleine jongen die zijn papa kwijt was, en door een jonge steward op de schouders doorheen het sfeervak werd gedragen: “Zie je papa? Zie je ‘m?”

De tweede helft werd afgehaspeld, de gelijkmaker viel redelijk snel. Heel veel doelkansen zagen we niet, maar wel het debuut van Olivier Deschacht. De voormalig Anderlechtspeler is nu op proef bij het team van Dury en zorgde bij het thuispubliek voor de grootste uitbarsting van de hele wedstrijd: “Welkoooooooom … Olivier Deschaaaacht!”

Zulte Waregem liet zien dat ze toch weer enkele leuke spelers hebben samengebracht. Humphreys, Timotheou, Zarandia en Bjordal lieten interessante dingen zien, Govea droeg de ploeg zoals we van hem kunnen verwachten. Deschacht kende een rustig debuut, jonge spelers als Pletinckx en De Smet konden zich tonen.

Soit, leuke voetbaluitstap, tof stadion, zalig weer, … maar ik ben toch blij dat de competitie terug voor de deur staat.

Bedankt SV Zulte Waregem – ESSEVEE❤️💚

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s